HAK komt nu ook met verse groenten voor consumentenmarkt

Conservenfabrikant HAK brengt deze maand voor het eerst verse groenten op de consumentenmarkt onder het label HAK Fresh. Onlinesupermarktketen Picnic heeft de primeur met verse ovengroenten.

HAK+komt+nu+ook+met+verse+groenten+voor+consumentenmarkt
© HAK

Volgens de groenten- en peulvruchtenfabrikant gaat het om een mijlpaal. Voor het eerst in het zeventigjarig bestaan van HAK gaat de fabrikant nu daadwerkelijk verse groenten leveren op de consumentenmarkt. De fabrikant is van plan om de komende jaren het assortiment voor koelverse groenten verder uit te breiden.

De introductie van twee varianten verse ovengroenten bij Picnic vormt volgens HAK een opmaat naar een bredere ambitie in de verscategorie. Het is de bedoeling dat elke Nederlandse consument binnen afzienbare tijd op veel meer plekken verse groenten van HAK Fresh kan kopen, schrijft de fabrikant.


Meer groenten eten

Met versproducten markeert HAK een volgende stap in de ambitie om mensen meer groenten te laten eten, zegt directeur marketing en innovatie Nicole Freid. 'Onze missie is om zoveel mogelijk mensen te helpen meer groenten en peulvruchten te eten, op ieder moment van de dag. Met deze ovengroenten voegen we een nieuwe manier toe om groenten eten makkelijker en lekkerder te maken.'

Het ovengroentenconcept is volgens directeur Rogier Hilkes van HAK Fresh uniek in de markt. 'De afgelopen tijd heeft in het teken gestaan van experimenteren, leren en waarmaken. We zijn al even bezig met verse groenten. De tijd is nu aangebroken om onze versstrategie verder uit te rollen. De introductie van deze ovenproducten laat zien dat we er klaar voor zijn.'


De ovengroenten worden niet gemaakt in de conservenfabriek in het Brabantse Giessen, maar in de vernieuwde productiefaciliteit van HAK Fresh in Den Bosch. Vanuit hier maakt HAK al enkele jaren verse groenteproducten voor het foodservice- en out-of-homekanaal, zoals franchiseformules, tankstations en cateringbedrijven. Alle groenten worden verwerkt onder het Groene Keuken-principe van Hak, zonder toevoeging van conserveringsmiddelen en met 100 procent natuurlijke ingrediënten.

Bekijk meer over:

Lees ook

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Donderdag
  4° / 1°
  70 %
 • Vrijdag
  2° / -2°
  10 %
 • Zaterdag
  3° / -2°
  10 %
Meer weer