Nieuw aanbod vers maisglutenvoer

Het aanbod van vers maisglutenvoer voor rundveehouders in Nederland wordt uitgebreid. Sinds half november is Duynie Feed hoofddealer van vers maisglutenvoer van producent Cargill uit het Duitse Krefeld.

Nieuw+aanbod+vers+maisglutenvoer
© Vidiphoto

Dit maisglutenvoer gaat Duynie Feed onder de naam ProfiCorn Krefeld aanbieden. Het is een stapelbaar product met 36 procent droge stof dat ontstaat bij de verwerking van mais tot maisproducten. Het product heeft een hoge VEM-waarde van 1.096 per kilo en 174 gram ruw eiwit. Het zetmeelgehalte is 140 gram per kilo waarvan 47 gram bestendig zetmeel is. Dit ondersteunt volgens de leverancier het eiwitgehalte in de melk.

Het verse maisglutenvoermeel is aan alle kanten geborgd door onder andere GMP+ FSA. Duynie Feed is een volwaardig deelnemer van SecureFeed.


Opslag en houdbaarheid

Duynie Feed adviseert om ProfiCorn Krefeld op een verharde ondergrond op te slaan, te zorgen voor opvang van perssappen en het product luchtdicht op te slaan. Dit kan door het aanbrengen van een vloeibaar of steekvast aardappelproduct als bovenlaag van 20 centimeter of door op het plastic een zandlaag of zandslurven aan te brengen. Een regelmatige controle van de kuil op luchtdichte afsluiting is nodig. Schimmelvorming door lucht tussen de toplaag en plastic moet worden voorkomen.

Goed vastrijden van het product bevordert de conservering. Na vier weken opslag is de kuil geconserveerd (pH gemiddeld 4,1). De minimale voersnelheid bedraagt 1 meter per week. Goed ingekuild is het product minstens zes maanden houdbaar.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Donderdag
  4° / 1°
  70 %
 • Vrijdag
  2° / -2°
  10 %
 • Zaterdag
  3° / -2°
  10 %
Meer weer