FeedValid gaat graseiwit verwaarden

Producent en leverancier van diervoederingrediënten FeedValid krijgt het exclusieve recht op de verkoop van graseiwit van grasverwerkingsbedrijf Grassa. Graseiwit is een alternatief voor bijvoorbeeld soja en kent voordelen op het vlak van duurzaamheid.

FeedValid+gaat+graseiwit+verwaarden
© Grassa

FeedValid verwerkt het graseiwit in eerste instantie voornamelijk in aquafeed en petfood en verkoopt het als grondstof voor landbouwdieren. Naar verwachting brengen de afnemers van FeedValid vanaf begin 2023 diervoeding met graseiwit op de markt. 'Graseiwit is een lokaal geproduceerd en duurzaam alternatief voor soja', zegt Grassa-directeur Rieks Smook.


Graseiwit ontstaat door het persen, verhitten en filteren van gras. Wanneer gras wordt uitgeperst, ontstaat grassap en ontsloten gras. Smook: 'Een duurzaam en hoogwaardig ruwvoer.' Door het grassap vervolgens te verhitten, ontstaat onder andere graseiwit. Dat is geschikt voor consumptie door éénmagigen, zoals de meeste huisdieren, maar ook voor mensen.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Vrijdag
  1° / -2°
  10 %
 • Zaterdag
  2° / -4°
  20 %
 • Zondag
  3° / -3°
  20 %
Meer weer