Nederland maakt 9 procent van EU-kaas

Nederland produceerde vorig jaar 9 procent van de kaas in de Europese Unie, 8 procent van de boter en circa 15 procent van de yoghurt en andere aangezuurde zuivelproducten. Dat blijkt uit cijfers van het Europese statische bureau Eurostat.

Nederland+maakt+9+procent+van+EU%2Dkaas
© Twan Wiermans

Zuivelfabrieken in de Europese Unie (EU) produceerden in 2021 in totaal 2,3 miljoen ton boter, 10,4 miljoen ton kaas, 16,4 miljoen ton magere melk en 23,2 miljoen ton consumptiemelk uit 13 miljoen ton volle melk en 10 miljoen ton magere melk.

Duitsland is de grootste producent van zuivelproducten. Dat land had een aandeel van 23 procent in de kaasproductie, 19 procent in de productie van consumptiemelk, 20 procent in de boter productie en produceerde 29 procent van de aangezuurde melkproducten als yoghurt.


Rauwe melk

Melkveebedrijven in de EU produceerden in 2021 naar schatting 161 miljoen ton rauwe melk. Dat betekent een stijging met 0,4 procent in vergelijking tot 2020. In Italië nam de productie 4 procent toe en in Ierland 6 procent. Daar tegenover staat een daling met 2 procent in Duitsland, Frankrijk en Nederland.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Maandag
  18° / 10°
  30 %
 • Dinsdag
  18° / 10°
  30 %
 • Woensdag
  19° / 10°
  70 %
Meer weer