Britse kaasexport herstelt iets na brexit

Na de door de brexit veroorzaakte exportdaling van Britse kaas is de kaasexport geleidelijk weer toegenomen. Dat meldt de Agriculture and Horticulture Development Board. In de periode van januari tot en met juni lag de export 25 procent hoger dan een jaar eerder.

Britse+kaasexport+herstelt+iets+na+brexit
© Arjan Schoemaker

Het is de export naar EU-landen die nu voor herstel zorgt. Naar landen buiten de Europese Unie bleef de export van Britse kaas stabiel in vergelijking met voor de brexit. De handel van kaas naar Frankrijk en Zweden ligt zelfs hoger dan voor de brexit, blijkt uit de exportcijfers.Duitsland, Denemarken en Spanje zijn ook belangrijke handelspartners voor de Britten als het gaat om kaas. Maar de handel richting deze landen ligt nog altijd een stuk onder het niveau van voor de brexit.

De prijzen van Britse kaas zijn ook gestegen. Die liggen in het eerste half jaar van 2022 15 procent hoger in vergelijking met een jaar eerder.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Maandag
  9° / 7°
  70 %
 • Dinsdag
  8° / 6°
  20 %
 • Woensdag
  6° / 5°
  20 %
Meer weer