Boerenzoon Tim strikt YouTuber Gio voor vlog over koeiendans

De 22-jarige YouTuber en acteur Gio filmde zaterdag dat de zeshonderd koeien van Jaap Schep en Rianne de Wit uit het Zuid-Hollandse Bergambacht voor het eerst dit seizoen naar buiten gingen. Ook maakte hij beelden van zijn Ferrari en de trekker, van het bezoek aan de kaasmakerij en van de geboorte van een kalf.

Boerenzoon+Tim+strikt+YouTuber+Gio+voor+vlog+over+koeiendans
© Jolanda van Haeften

'Dit is wel echt vet apart om te zien', reageert Gio (op de foto in witte sweater) als hij door de ligboxenstal loopt voordat hij de deur opent om de koeien naar buiten te laten gaan. Boerenzoon Tim Schep (17) wist de vlogger, met 1,32 miljoen YouTube-abonnees, enthousiast te maken voor een bezoek aan het ouderlijk bedrijf onder de rook van Rotterdam.

Schep volgt Gio op YouTube en had op een video gezien dat Gio's Ferrari langs de percelen grasland van de familie rijdt. 'Zal ik 'm een berichtje sturen of hij aanwezig wil zijn bij de koeiendans, zaterdag?' vroeg hij me', zegt zijn moeder Rianne de Wit.


Populair onder jongeren

De verrassing was groot, toen de vlogger op de uitnodiging van haar zoon inging. 'Ik kende hem helemaal niet. Hij is heel populair onder jongeren. Meisjes zijn helemaal gek van hem. Enkele vriendinnen van onze dochter waren erg onder de indruk. Wij hebben er verder geen reuring aangegeven omdat we drukte zouden verwachten. En dat kan natuurlijk niet vanwege corona', zegt De Wit.

De Wit is blij met het resultaat van de video. 'Het is een positieve vlog geworden. Hij heeft het erg leuk gedaan. Tijdens de geboorte van het kalf heeft hij het bloed niet laten zien. Dat staat YouTube niet toe. Wij denken dat dit vooral jongeren trekt die niets weten van het boerenleven. Dat was ook ons idee om hem uit te nodigen. Jongeren zijn een wat lastige doelgroep om te bereiken. Wij hopen hierdoor dat het imago van de melkveehouderij positiever wordt. Door corona kunnen we mensen minder live mee laten kijken. Dit is een leuke manier om mensen te bereiken.'


Live op Instagram

De familie ging zelf ook live op Instagram en Facebook, terwijl ze de koeien naar buiten jaagde. 'Normaal gesproken komen hier zo'n duizend mensen kijken als de koeien voor het eerst weer naar buiten gaan. We wilden hun toch de mogelijkheid geven om er via internet bij te zijn.'

Al meer dan 203.000 mensen hebben de vlog van Gio 'meest awkward mcdrive ritje ooit! Deze ruzie kan echt niet! bekeken. De video zorgde tot nu toe voor 8.800 likes en ruim vierhonderd reacties. 'Tof om te zien dat je het boerenleven een keer vlogt. Zo kunnen mensen uit de stad het ook een keer zien hoe het echt is', reageert een kijker.Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Dinsdag
  10° / 5°
  40 %
 • Woensdag
  11° / 3°
  20 %
 • Donderdag
  12° / 0°
  0 %
Meer weer