Vlogger+Sue+bezoekt+veehouder+voor+LimburgGezondTV
Nieuws
© LLTB

Vlogger Sue bezoekt veehouder voor LimburgGezondTV

De eerste video van LimburgGezondTV is woensdag gelanceerd. In deze reeks van vier video's vertellen en tonen agrarische ondernemers wat er zoal op hun bedrijf gebeurt en op welke manieren zij bijdragen aan de gezondheid van de provincie in de breedste zin van het woord. Van het leveren van een gezond en vers product tot het beheren van het landschap, het opvangen van water en het beschermen van de natuur. LimburgGezondTV is een project van de LLTB in samenwerking met KERNgezond.

In de eerste video is jonge vlogger Sue te gast bij melk- en vleesveebedrijf Benzenraderhof in Heerlen. Ondernemer Cathy Huynen laat haar zien hoe de koeien worden verzorgd en wat er op het bedrijf wordt gedaan aan natuur- en landschapsbeheer.

De andere drie video's zijn opgenomen bij varkenshouder Gert Custers in Swolgen, aardbeienteler Marcel Dings van Brookberries in Belfeld en bloemkoolteler Jolanda Pouwels van Pouwels Fresh Food in Hegelsom. Deze video's worden de komende weken gedeeld op de socialemediakanalen van de LLTB.


Luchtwassers

Met de video's wil de LLTB laten zien op welke manieren boeren en tuinders Limburg gezond houden. Custers vertelt bijvoorbeeld over luchtwassers, die de lucht van de varkens in de stal als het ware 'schoon wassen'.

Dings laat zien hoe beestjes, die schadelijk zijn voor de aardbeienplanten, op een natuurlijke manier worden bestreden. In de video van Pouwels Fresh Food wordt toegelicht dat in natte perioden water op het bloemkoolperceel wordt opgevangen om dit in drogere perioden te kunnen gebruiken voor de groei van de gewassen.


Laagdrempelige manier

'LimburgGezondTV is een laagdrempelige manier om Limburgers van alle leeftijden kennis te laten maken met de agrarische bedrijven die onze provincie kent', zegt LLTB-voorzitter Léon Faassen.

'Veel mensen weten niet precies wat er op onze bedrijven gebeurt. In deze video's kunnen ze niet alleen zelf zien wat boeren en tuinders iedere dag doen, maar leren ze ook waar hun eten en drinken vandaan komt en wat er allemaal voor nodig is om de dieren en gewassen gezond te houden. De video's zijn uitermate geschikt voor basisschoolkinderen, maar ik weet zeker dat hun ouders het ook interessant zullen vinden om het verschil tussen melk- en vleeskoeien en tussen bloemkool en romanesco te ontdekken.'Bekijk meer over:

Weer

 • Dinsdag
  18° / 13°
  60 %
 • Woensdag
  19° / 15°
  60 %
 • Donderdag
  13° / 10°
  50 %
Meer weer