Fruitbedrijf Appelhof haalt 20.000 euro op voor kankeronderzoek

De verkoopactie van de buitenbeetjes van de Elstar-oogst van fruitbedrijf Appelhof uit het Flevolandse Zeewolde heeft 20.000 euro opgeleverd. Tijdens de jaarlijkse telersdag van bedrijven die fruit leveren aan Albert Heijn werd dinsdag het bedrag overhandigd aan artsen van het UMC Utrecht.

Fruitbedrijf+Appelhof+haalt+20%2E000+euro+op+voor+kankeronderzoek
© Appelhof

Fruittelers Michel en Judith Appelhof startten begin vorige week met de actie om geld op te halen voor extra onderzoek naar sinonasaal ongedifferentieerd carcinoom (Snuc). Deze zeldzame kankersoort is afgelopen zomer bij Michel Appelhof vastgesteld.


De zogenoemde buitenbeetjes van fruitbedrijf Appelhof werden verkocht in het UMC in Utrecht, in zo'n 650 filialen van Albert Heijn en op het eigen bedrijf. In totaal zijn zeventienduizend zakjes verkocht, meldt Appelhof. 'We streefden naar een opbrengst van 10.000 euro. Een verdubbeling van dat bedrag is fantastisch. We zijn zeer verrast.'

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Donderdag
  4° / 1°
  70 %
 • Vrijdag
  2° / -2°
  10 %
 • Zaterdag
  3° / -2°
  10 %
Meer weer