Opbrengst buitenbeentjes van Appelhof naar goed doel

De opbrengst van de buitenbeentjes van de Elstar-oogst van Michel en Judith Appelhof uit het Flevolandse Zeewolde wordt ingezet voor kankeronderzoek en dan specifiek voor onderzoek naar sinonasaal ongedifferentieerd carcinoom (Snuc). Deze zeldzame kankersoort is bij fruitteler Michel Appelhof aangetroffen.

Opbrengst+buitenbeentjes+van+Appelhof+naar+goed+doel
© Appelhof

Afgelopen zomer werd bij Appelhof een kwaadaardige Snuc-tumor in zijn kaakholte ontdekt. 'Omdat deze kankersoort niet veel voorkomt, wordt de diagnose vaak te laat gesteld', zeggen de fruittelers bij Zeewolde Actueel. De tumor zat al op verschillende plekken in het hoofd van Michel Appelhof, waardoor opereren lastig zou worden. 'We hadden onze hoop op de chemokuur gelegd, maar die haalde helaas weinig uit.'

Appelhof is al achttien keer bestraald. Komende week worden er nieuwe opnames gemaakt in het UMC Utrecht, dat gespecialiseerd is in hoofd- en halskanker, om te zien wat alle bestralingen hebben gedaan.


Hagelschade

Dit was niet het enige leed dat de fruittelers van De Appelhof te verduren hadden afgelopen zomer. In juni werden de appels op hun bedrijf namelijk getroffen door een hagelbui. Daardoor eindigden veel appels als buitenbeentjes. Die dubbele pech creëerde een verbondenheid bij Michel Appelhof, zegt hij. 'Zo is eigenlijk een actie ontstaan om geld in te zamelen voor het ziekenhuis in Utrecht.'

De actie van Michel en Judith Appelhof houdt in dat ongeveer 17.000 zakken van 1,5 kilo Elstar-buitenbeentjes van 31 oktober tot en met 6 november worden verkocht in 650 filialen van supermarktketen Albert Heijn. De opbrengst daarvan gaat naar het UMC Utrecht. De fruittelers hopen uiteindelijk 10.000 euro te kunnen overhandigen. Dat doen ze dan op de Telersdag op dinsdag 8 november.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    12° / 4°
    30 %
  • Zaterdag
    17° / 7°
    70 %
  • Zondag
    18° / 11°
    50 %
Meer weer