100.000 kilo appels voor de voedselbank

Vrijwilligers plukten zaterdag de laatste appels bij Fruitbedrijf Minnaard in het Flevolandse Dronten. Deze appels worden verdeeld onder verschillende voedselbanken, zodat die hun klanten meer fruit kunnen aanbieden.

'In een voedselpakket hoort gezond Hollands voedsel te zitten en het is mooi dat dat op deze manier kan', vertelt teler Astrid Minnaard. 'Voor ons brengen deze appels anders minder op, dus het is heel mooi dat je ze zo een goede bestemming kan geven.'

Meerdere fruittelers doen deze weken mee aan de actie. Een aantal plukkers zijn van de Groente & Fruitbrigade, deze stichting probeert zoveel mogelijk verse producten te verwerven voor de voedselbanken. 'Dit jaar hopen we 100.000 kilo appels te halen', zegt Marleen van Nieuwenhuizen van de stichting. 'We plukken dit jaar bij dertien telers. Het is prachtig dat de fruittelers ons de gelegenheid geven om deze napluk te doen.'

Minnaard: 'De bestuivers en napluk worden van de bomen gehaald. Misschien zijn deze appels zelfs lekkerder omdat ze iets langer aan de boom hangen en dat past bij de Golden Delicious.'

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Vrijdag
  9° / 4°
  70 %
 • Zaterdag
  8° / 2°
  60 %
 • Zondag
  8° / 2°
  60 %
Meer weer