Appels en peren direct na de pluk eten bespaart teler energie

'Het is enorm energiebesparend als je de appel plukt en meteen op eet', weet fruitteler Cees Vink uit het Flevolandse Kraggenburg. Een aantal fruittelers laat dit jaar noodgedwongen fruit aan de boom hangen. De kosten voor het plukken en de opslag in koelcellen wegen niet op tegen de baten.

Vink organiseert al jaren een plukdag voor kinderen tijdens de herfstvakantie. 'Nederlands fruit is nu rijp en moet gegeten worden. Het is het beste fruit wat er op dit moment is. Wij houden deze plukdag daarom ter promotie van het Nederlands fruit. Mensen komen hier voor de beleving.'

De plukkers reageren enthousiast. 'We hebben zakken gehaald voor oma en voor onszelf. We vinden het leuk om samen een dagje uit te zijn en te laten zien waar de appels en peren vandaan komen. Dat fruit is lekker en gezond.'

De deelnemers kunnen bij Vink kiezen uit twaalf verschillende appel- en perenrassen. 'Onze opdracht is om goed en smaakvol fruit aan te bieden. Supermarkten moeten Nederlands fruit in het zonnetje zetten en dan gaat het balletje hopelijk weer rollen.'


Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Donderdag
  2° / -3°
  10 %
 • Vrijdag
  0° / -4°
  10 %
 • Zaterdag
  2° / -4°
  20 %
Meer weer