Omzet Bayer neemt 8,4 procent toe

Bayer Crop Science behaalde in het derde kwartaal van 2022 een omzet van 4,69 miljard euro. Dat betekent een omzetstijging van 8,4 procent in vergelijking met dezelfde periode in 2021.

Omzet+Bayer+neemt+8%2C4+procent+toe
© Haijo Dodde

Het bedrijfsresultaat voor winst en belastingen (Ebit) noteerde in het derde kwartaal 53 miljoen euro. De Ebit was in het derde kwartaal van 2021 nog negatief, met 200 miljoen euro. Volgens Bayer had dat verlies toen te maken met de verkoop van activiteiten aan private investeerder Cinven.

De omzet nam in Latijns-Amerika, Europa, het Midden-Oosten en in Afrika met meer dan 10 procent toe. In Noord-Amerika daalde de omzet. De verkoop van behandelde maiszaaizaden stond onder druk door een lagere licentiesomzet en een hoger rendement. Dat werd gedeeltelijk gecompenseerd door hogere prijzen die in Latijns-Amerika werden gerealiseerd.


In de categorie herbiciden nam de omzet in het derde kwartaal toe door prijsstijgingen, vooral in Latijns- en Noord-Amerika, Europa, het Midden-Oosten en Afrika. Zo profiteerde Bayer van een positieve marktsituatie voor de op glyfosaat gebaseerde producten. De omzet in fungiciden lag op nagenoeg hetzelfde niveau als in het derde kwartaal van 2021.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Dinsdag
  8° / 0°
  5 %
 • Woensdag
  10° / 2°
  5 %
 • Donderdag
  11° / 3°
  20 %
Meer weer