Bedrijfsresultaat Bayer fors toegenomen in tweede kwartaal

De landbouwdivisie van het Duitse chemieconcern Bayer, Bayer Crop Science, heeft het tweede kwartaal van 2022 afgesloten met een omzet van ruim 6,46 miljard euro. Dat is een toename van 17,2 procent in vergelijking met dezelfde periode in 2021.

Bedrijfsresultaat+Bayer+fors+toegenomen+in+tweede+kwartaal
© Twan Wiermans

Het bedrijfsresultaat (ebitda) vóór bijzondere posten steeg met 71,8 procent naar bijna 1,75 miljard euro. Bayer meldt dat het bedrijf profiteerde van een substantiële verbetering van de markt. De landbouwdivisie boekte meer dan 10 procent omzetgroei in Latijns-Amerika, Europa, het Midden-Oosten en Afrika. Daarnaast kon zij de activiteiten uitbreiden in Noord-Amerika, Azië en de Paficic.

De omzet in onkruidbestrijdingsmiddelen (herbiciden) klom met 51,3 procent. Hiervan namen de verkopen vooral toe in Latijns- en Noord-Amerika, Europa, het Midden-Oosten en Afrika. Dit kwam omdat de prijzen voor glyfosaatproducten aan de prijs bleven.


Behandelde maiszaaizaden

De omzet bij behandelde maiszaaizaden steeg met 9,5 procent. Dat had vooral te maken met prijsstijgingen. Bovendien stegen de volumes in alle regio's, behalve in Noord-Amerika. De omzet in schimmelbestrijdingsmiddelen (fungiciden) groeide met 4,3 procent. Dat geldt voor alle regio's behalve opnieuw Noord-Amerika. Daar daalden de volumes door ongunstige weersomstandigheden.


Voor behandeld zaaigoed voor de sojabonenteelt geldt een ander verhaal. In dat segment daalde de omzet met 16,1 procent door een forse daling van de verkoop door overproductie in Noord-Amerika en de terugtrekking van de Argentijnse markt.


Verbetering van bedrijfsprestaties

Volgens Bayer is de winstgroei vooral te danken aan de substantiële verbetering van de bedrijfsprestaties en door bijdragen van lopende efficiëntieprogramma's. Ook was er sprake van een positief valuta-effect van 215 miljoen euro.

Daarentegen zakten de winsten door kostenstijgingen, vooral de kosten van verkochte goederen. Dat had voornamelijk te maken met de hoge inflatie. De ebitda-marge vóór bijzondere posten steeg echter met 6,8 procent tot 27,1 procent.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zondag
  24° / 17°
  75 %
 • Maandag
  23° / 14°
  20 %
 • Dinsdag
  21° / 17°
  50 %
Meer weer