Ctgb trekt toelating van Roundup in granen in

Het College voor de toelating van gewasbeschermingsmiddelen en biociden (Ctgb) heeft het gebruiksvoorschrift van Roundup Max en Roundup + gewijzigd. De toepassing in granen is op verzoek van toelatingshouder Bayer Crop Science ingetrokken.

Ctgb+trekt+toelating+van+Roundup+in+granen+in
© Han Reindsen

Verder besloot het Ctgb de toelating van de middelen Azatin, Fysium en Stavento uit te breiden. Het insecticide Azatin mag nu ook worden ingezet in de bedekte teelt van tomaat, aardbei, sla, andijvie, spinazie, rucola, vruchtgroenten van Cucurbitaceae met niet-eetbare schil en aubergine. Fysium mag nu worden gebruikt bij pruimen in opslag. Het fungicide Stavento mogen telers inzetten bij de bestrijding van schimmelziekten in winter- en zomergerst.

Daarnaast heeft het Ctgb bepaald dat het middel Oikos nu vijf keer per teeltcyclus mag worden toegepast in de bedekte, grondgebonden teelt van snijbloemen. Voor Decis Protech wordt verduidelijkt dat het bij de teelt van aardbei, bessen, druiven, braam, framboos en dauwbramen niet tijdens de bloei mag worden toegepast. Het Ctgb scherpt de voorwaarden om drift te voorkomen bij gebruik van Chanon aan.


Enrapta Tuta Press is een nieuw toegelaten insecticide. Dit middel, waarvan de werking berust op feromonen door het aanbrengen van een gel met een persluchtapparaat, wordt toegelaten in de bedekte teelten van vruchtgroenten van de nachtschadefamilie, uitgezonderd de Mexicaanse aardkers. Het Ctgb trekt de toelating voor de middelen Cliophar 100 SL en Cliophar 600 SL in.


Webinar: Risicomanagement in de akker- en tuinbouw? Juist nu!

Door de stijgende kosten voor energie, diesel en uitgangsmateriaal is de verwachting dat met name akkerbouwers en tuinders komend voorjaar te maken krijgen met liquiditeitsproblemen. Het belang van risicomanagement groeit. Nieuwe Oogst organiseert daarom in samenwerking met ABAB een webinar over risicomanagement in de akker- en tuinbouw. In dit webinar op 14 november geven we inzicht in de situatie op de diverse markten en gaan in op risicomanagement in de praktijk. Met medewerking van onder meer Peter van den Berg, directeur AgroEnergy, Egon van Lier, akkerbouwer in Hoeven, Hendrik Jan ten Cate van LTO Akkerbouw en vollegrondsgroente, Erik van Ophoven van Achmea en René Boots van ABAB.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Donderdag
  11° / 1°
  20 %
 • Vrijdag
  11° / 6°
  70 %
 • Zaterdag
  10° / 5°
  30 %
Meer weer