Coöperatie Topigs keert voor het eerst dividend uit

Coöperatie Topigs keert dit jaar 5 procent dividend uit aan haar 1.200 leden. In totaal ontvangen deze samen 291.000 euro. Het is voor het eerst dat de varkensfokkerijcoöperatie dividend uitkeert.

Co%C3%B6peratie+Topigs+keert+voor+het+eerst+dividend+uit
© Topigs Norsvin

Het dividend wordt uitgekeerd op basis van de waarde van ledencertificaten die een lid bezit. Eerder dit jaar werd al 1,8 miljoen euro van de winst over 2021 bestemd als vermogen op naam van de leden. Voor het eerst werd vijf jaar geleden door de coöperatie vermogen op naam van haar leden gezet. Ondertussen staat in totaal 7,6 miljoen euro op naam van de leden.

Voor leden en voormalige leden is het van 1 oktober tot en met 30 november ook mogelijk om ledencertificaten aan elkaar over te dragen. Dit zal gedurende een beperkte tijd mogelijk zijn via een speciaal platform. Het wordt hierdoor voor voormalige leden mogelijk hun ledencertificaten ten gelde te maken.

Voorzitter Mark Tijssen: 'Het uitkeren van dividend en het overdraagbaar maken daarvan is een belangrijke stap voor onze coöperatie. Het maakt vermogen op naam daadwerkelijk tastbaar. We versterken hiermee de relatie met onze actieve leden en het eigenaarschap van onze coöperatie komt nog meer bij deze gebruikers van onze genetica en diensten te liggen.' Coöperatie Topigs viert dit jaar het honderdjarig bestaan.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    16° / 7°
    70 %
  • Zondag
    15° / 4°
    20 %
  • Maandag
    11° / 8°
    95 %
Meer weer