Stamppot tijdens aardappeloogst Groningen
De aardappeloogst in de kop van provincie Groningen is in volle gang. Dat betekent ook volop activiteiten in de keuken van café-restaurant Willibrord in Kloosterburen. De boeren die oogsten, bestellen vrijwel dagelijks een warme hap voor op het land.
Het keukenpersoneel bij Willibrord is druk. Terwijl Arjan Schepers op de app het aantal maaltijdbestellingen telt, worden de eerste verpakkingen al gevuld met stamppot snijbonen en rundstoofvlees. 'Ik heb nu ongeveer 35 klanten op de app en het worden er elk jaar meer. Deze week zijn het vooral de aardappeltelers en loonbedrijven die bestellen. Rond 16 uur weet ik hoeveel we moeten rondbrengen en een uur later is de koerier al onderweg.'
Schepers heeft geïnvesteerd in goede menubakken en verpakkingen, zodat het eten uren lang op temperatuur blijft. 'Het oogsten gaat in deze periode bijna dag en nacht door. Het is dus lastig om een precies tijdstip af te spreken om te eten. Op deze manier kan de boer zelf bepalen hoe laat het personeel aan tafel gaat. Sommige boeren eten gewoon terwijl ze aan het werk zijn. Het menu is altijd degelijke Hollandse kost. Geen Chinees of iets dergelijks. Daar houdt niet iedereen van.'
Bekijk meer over:
Lees ook
Marktprijzen
Meer marktprijzen
Laatste nieuws
Nieuwste video's
Kennispartners


Meest gelezen
Nieuw op MechanisatieMarkt.nl
-
Valtra A114
Gebruikt, P.O.A.
-
John Deere Zitmaaier / tuintrekker X350 (ZOB) #692935
Gebruikt, P.O.A.
-
Case IH VESTRUM 110 CVX
2021, P.O.A.
-
Fendt 308LS Econ
1995, P.O.A.
Weer
-
Zaterdag19° / 6°5 %
-
Zondag19° / 7°0 %
-
Maandag20° / 6°10 %