Zes op tien boeren zagen stikstofmaatregelen niet aankomen

Zes op de tien boeren geven aan dat zij nieuwe stikstofmaatregelen niet konden zien aankomen. Daarnaast vindt een meerderheid van de boeren in Nederland dat zij geen negatieve invloed hebben op natuur, milieu en klimaat.

Zes+op+tien+boeren+zagen+stikstofmaatregelen+niet+aankomen
© Koen van Wijk

Dat blijkt volgens het Algemeen Dagblad uit onderzoek dat de krant heeft laten uitvoeren door AgriDirect en Etil Research Group onder ruim duizend boeren en tuinders.

Zo'n 40 procent van de boeren en tuinders is het er volledig mee oneens dat de landbouwsector een negatieve impact heeft op natuur, milieu en klimaat. Ruim 25 procent van de respondenten is het gedeeltelijk oneens met die stelling. Slechts 2 procent is het met de stelling eens.


'Al genoeg gedaan'

Ook vindt een grote meerderheid van de boeren in Nederland dat ze al genoeg hebben gedaan om de stikstofuitstoot te verlagen. Slechts 11 procent van de agrarisch ondernemers is van mening dat ze nieuwe maatregelen hadden moeten of kunnen zien aankomen.

De uitkomsten worden als opvallend bestempeld. Vooral omdat stikstofbemiddelaar Johan Remkes benadrukt heeft dat Nederlandse boeren goed weten dat er iets moet gebeuren en dat zij dat ook willen.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Maandag
    18° / 5°
    20 %
  • Dinsdag
    21° / 10°
    45 %
  • Woensdag
    23° / 11°
    60 %
Meer weer