POV: 'Maak bezwaar tegen openbaring locatiegegevens Top 100 Ammoniak'

De Producenten Organisatie Varkenshouderij (POV) heeft signalen ontvangen dat het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport van plan is om de locaties van de bedrijven in de Top 100 Ammoniak openbaar te maken. De brancheorganisatie roept agrarisch ondernemers op om hier bezwaar tegen aan te tekenen.

POV%3A+%27Maak+bezwaar+tegen+openbaring+locatiegegevens+Top+100+Ammoniak%27
© Johan Wissink

Het openbaar maken van de locatiegegevens heeft, volgens het ministerie, te maken met een WOO-verzoek. Varkenshouders laten echter weten dat de uitstoot die aan hun bedrijven wordt toegerekend niet klopt. Daarom adviseert de producentenorganisatie bedrijven om bezwaar te maken. Het heeft hiervoor al een zienswijze beschikbaar gesteld.

Wanneer de emissiegegevens niet kloppen, moet ook hiertegen apart bezwaar worden aangemaakt, stelt de POV in een nieuwsbrief. 'Stuur zo snel mogelijk een mail naar het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport waarin u aangeeft dat de emissies voor uw bedrijf niet kloppen. Vraag daarnaast per ommegaande om de onderbouwing van de emissies die aan uw bedrijf zijn toegekend', adviseert de POV.

De POV onderzoekt nog of collectief bezwaar kan worden gemaakt op enerzijds de openbaarmaking van de locaties en anderzijds de discrepanties in de toegerekende emissies.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    12° / 4°
    30 %
  • Zaterdag
    17° / 7°
    70 %
  • Zondag
    18° / 11°
    50 %
Meer weer