Dutch Dairy Challenge: voorgangers over hun ervaringen

Dutch Dairy Challenge gaat in februari 2024 weer van start met een nieuwe editie. Loopt u al jaren rond met een kansrijk idee, maar lukt het niet door tijd, ruimte of geld om dit naar de markt te brengen? Beschikt u over kennis waarmee u wil bijdragen aan deze nieuwe ideeën? Dutch Dairy Challenge verbindt u met toonaangevende experts en kennispartners en biedt de kans ideeën tot leven te brengen tijdens creatieve workshops in het innovatieprogramma.

Dutch+Dairy+Challenge%3A+voorgangers+over+hun+ervaringen
Dutch Dairy Challenge
© Imagro

Hieronder vertellen de ondernemers die eerder deelnamen aan de Dutch Dairy Challenge over hun ervaringen met dit initiatief.


De Wieringer – Ilse Boersen

Mijn naam is Ilse Boersen en tijdens deze challenge heb ik gewerkt aan de bedrijfsvoering van ons melkveebedrijf De Wieringer. Namelijk: hoe maken we de doorslag naar een vrijloopstal met horecagelegenheid?

Gedurende de drie workshops word je telkens weer uit je comfortzone gehaald, dat heeft mij tot nieuwe inzichten gebracht voor onze toekomstplannen. Maar het zorgde ook voor nieuwe contacten en bedrijfsbezoeken in de sector die onwijs hebben bijgedragen aan de vormgeving van ons plan.

'Dutch Dairy Challenge is een goede methode om je idee tot verdere uitwerking te brengen. Je maakt met je teamgenoten een plan en stapt hierdoor echt even uit je eigen 'bubbel' om je idee naar een hoger niveau te tillen.'

Dankzij mijn Dutch Dairy Challenge-team heb ik bijvoorbeeld een enquête onder mijn volgers op sociale media uitgezet, waardoor ik nu een pakket aan data heb voor mezelf, maar ook voor de aanvragen die nog komen. Tijdens de pakkende afsluiter, de finale, wonnen we de publieksprijs en werd in Nieuwe Oogst een artikel over ons geplaatst. Voor ons een mooie bevestiging dat we goed op weg zijn.

Dutch Dairy Challenge is een heel goede manier om je idee tot verdere uitwerking te brengen. Je maakt met je coach een duidelijk plan van de te maken stappen en je hebt ruimte om te sparren. Je stapt hierdoor echt even uit je eigen 'bubbel' en tilt je idee naar een hoger niveau. Ook is het wedstrijdelement een extra motivatie om je idee goed uit te werken! Tot slot is het erg leuk om met collega-veehouders te sparren en te zien wat zij voor innovatieve ideeën hebben.

Lees meer over het verhaal van llse


KalverENWeij – Hans en Anouk Reinders

Wij zijn Hans en Anouk Reinders uit Angerlo. We hebben afgelopen jaar deelgenomen aan de Dutch Dairy Challenge. Doordat we deelnamen, hebben we ons idee in honderd dagen verder kunnen uitwerken. En dat samen met onze coach, studenten en andere experts. Het was leerzaam, inspirerend en uitdagend om mee te doen.

'Wij roepen iedereen op die een goed idee heeft én deze op professionele wijze met een goed team wil uitwerken, mee te doen aan de Dutch Dairy Challenge 2024!'

Iedereen heeft weleens dat hij tijdens het werk denkt dat dingen anders zouden kunnen. Dit was ook het begin van ons idee. We hadden in die tijd een kalf dat extra zorg nodig had en hadden het dier in de oude paardenbak gehuisvest. Het kalf bloeide hier helemaal op. Dus meld je aan!

Lees meer over het verhaal van Hans en Anouk


Van zomerhooi tot Lentekoek – Henri Kuijt en Teunis Mul

Samen met adviseur Teunis Mul zijn wij de uitdaging aangegaan om zoveel mogelijk gras te voeren en zo min mogelijk krachtvoer. In honderd dagen tijd krijg je de ruimte om aan je plan te werken, met hulp van de juiste adviseurs. Het was leuk en leerzaam en je leert verder kijken dan je eigen bedrijf.

'In honderd dagen jouw verhaal rond maken en dat met ondersteuning van meerdere adviseurs. Het was leuk, maar vooral erg leerzaam.'

Neem anderen mee. Want alleen ga je harder, maar samen kom je verder! Op dit moment gaat het niet om ons verhaal, maar om het hooi en willen we zoveel mogelijk mensen enthousiasmeren met ons verhaal.

Lees meer over het verhaal van Henri en Teunis


Wil je meer informatie over de Dutch Dairy Challenge? Kijk dan op dutchdairychallenge.nl. Ben je er komend voorjaar bij? Meld je dan nu aan!

Dit artikel is gecreëerd door onze kennispartner Dutch Dairy Challenge
 

Dutch Dairy Challenge

Praktijkinnovatie, dat is waar de Dutch Dairy Challenge in gelooft. Daar waar alle uitdagingen samenkomen, op het boerenerf, daar vind je de kracht van...

Lees verder »

Meer van Dutch Dairy Challenge

Meer artikelen van Dutch Dairy Challenge »

Artikelen over Dutch Dairy Challenge