Vergoeding opruimkosten drugsafvaldumpingen verhoogd

Het kabinet verruimt de vergoeding van opruimkosten na dumpingen van drugsafval voor particulieren en overheden. De provincies voeren de subsidieregeling uit. Daarom kan de datum waarop de verruiming ingaat per provincie iets verschillen. In het eerste kwartaal van 2023 wordt hierover besloten.

Vergoeding+opruimkosten+drugsafvaldumpingen+verhoogd
© William Hoogteyling

Dat schrijft minister Dilan Yesilgöz-Zegerius van Justitie en Veiligheid, mede namens staatssecretaris Heijnen van Infrastructuur en Waterstaat, aan de Tweede Kamer. Volgens de huidige regeling krijgen particulieren tot een bedrag van maximaal 25.000 euro vergoed. In de verruiming worden de opruimkosten van drugsafval voor particulieren tot een bedrag van maximaal 200.000 euro vergoed. Een flinke stijging dus.

Decentrale overheden krijgen de helft van de kosten vergoed tot een bedrag van 50.000 euro. Eventuele kosten daarbovenop worden volledig vergoed tot maximaal 200.000 euro. 'Drugsdumping is asociaal gedrag dat ten koste gaat van onschuldige mensen en het milieu. Het is zuur dat we met belastinggeld de troep van criminelen op moeten ruimen, maar het is nodig', schrijft staatssecretaris Vivianne Heijnen van Infrastructuur en Waterstaat.

Voor degenen die in 2021 en 2022 te maken hadden met een drugsafvaldumping en in de nieuwe regeling een hogere vergoeding zouden krijgen, wordt bekeken of zij met terugwerkende kracht een extra aanvraag kunnen indienen.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    17° / 5°
    70 %
  • Zondag
    18° / 11°
    50 %
  • Maandag
    17° / 7°
    20 %
Meer weer