Friese ruiters verjagen wolf over provinciegrens

Vijftig ruiters verzamelden zich op zaterdag in het Friese Mirns om met een ludieke actie de wolf uit de provincie te verjagen. Onder grote belangstelling van de media liepen de vijftig paarden, geheel in stijl van de oude veldslagen, de heuvel af.

Iris Zeevat is een van de organisatoren van de protestactie en tevens deelnemer met haar paard. 'Bij het opstarten van de actie zag je dat het balletje binnen de paardenwereld nog even moest gaan rollen. Maar nadat de wolf en de recente aanvallen op vee in de afgelopen weken veel aandacht hebben gekregen, stroomden de aanmelden voor vandaag al snel binnen.'

Voorzitter Jehan Bouma van stichting Wolvenhek Fryslân is tevreden over het verloop van de protestactie. 'Wij hebben ons statement kunnen maken. Deze symbolische actie geeft aan dat ook paardenmensen in het geweer komen tegen de wolf. Ik verwacht dat we in dit gebied over drie jaar een roedel hebben. Net als nu in het Drents-Friese Wold, hier 50 kilometer vandaan. Daar wordt nu vrijwel dagelijks schade aan vee gemeld. Dat willen we hier niet.'

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Dinsdag
  6° / 2°
  20 %
 • Woensdag
  5° / 2°
  75 %
 • Donderdag
  4° / 0°
  20 %
Meer weer