Caring Farmers op plek 1 in Trouw-ranglijst Duurzame 100

Caring Farmers is eerste geworden in de Duurzame 100, een ranglijst van dagblad Trouw met burgerinitiatieven die een duurzame wereld bevorderen.

Caring+Farmers+op+plek+1+in+Trouw%2Dranglijst+Duurzame+100
© Gabriele Hingeveld

De boeren van Caring Farmers laten zien dat milieuvriendelijke landbouw toekomst heeft, licht juryvoorzitter Klaske Kruk de keuze toe in Trouw. 'Zij hebben lef en doorzettingsvermogen. Zij wachten niet af tot de overheid maatregelen neemt om het milieu te beschermen, maar beginnen zelf.'



De ranglijst werd donderdagavond bekendgemaakt tijdens een duurzaamheidsfestival in Pakhuis de Zwijger in Amsterdam. Op plek twee eindigde Frisse Wind, een organisatie die strijdt tegen de luchtverontreiniging door Tata Steel in IJmuiden. Op plek drie eindigde Stop Ecocide, een organisatie die wil dat het schaden van natuur als misdaad wordt vastgelegd bij het Internationale Strafhof.


Vorig jaar won 'ABP Fossielvrij', een collectief van leraren en ambtenaren die pensioenfonds ABP met succes opriepen tot een groene koers. De prijs wordt sinds 2009 uitgereikt. Aanvankelijk aan personen, de laatste jaren aan organisaties.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zondag
    18° / 11°
    50 %
  • Maandag
    17° / 7°
    20 %
  • Dinsdag
    21° / 9°
    65 %
Meer weer