Veel bekijks voor dochtergroepen van KI Kampen

De vijf geselecteerde dochtergroepen op de open dagen van KI Kampen konden rekenen op veel toeschouwers. Deze dagen vonden plaats op 28 en 29 september bij van Van der Sluis Agri in het Overijsselse Genemuiden.

'We willen na de coronaperiode weer producten tonen aan een groot publiek', zegt vertegenwoordiger Dinand Vosman van KI Kampen. Hiervoor werden dochters van de stieren Katershorst Job, Weinterper Solution, KIK Divine, Broekhuizen Bart en Caps Angelo getoond. 'Mooie dieren, volle bak. We zijn tevreden', vat hij samen.

Volgens Vosman komt de animo doordat de stieren voldoen aan de vraag die melkveehouders hebben. 'We zien de trend dat boeren koeien willen die gemiddeld van hoogtemaat zijn, iets breder in de voorhand, met een geweldige productie-index en de vererving van hoge gehalten', zegt de KI Kampen-vertegenwoordiger.

Deze Broekhuizer Bart is al jarenlang een van de meestgebruikte Kampenstieren. Een opvallende verschijning in die groep is Big Boukje 392 (rechts op de foto), die drie weken geleden kampioen vaarzen werd op de beurs Agrifair in Wierden. Zoals de prefix doet vermoeden, is de koe van de familie Knoef in Geesteren. Op dat Overijsselse bedrijf wordt binnenkort de honderdste honderdtonner gehuldigd. 'Boukje is een koe met veel breedte, een mooie dieptemaat, een prima uier, droog beenwerk en een platte botstructuur. Zo moet een Nederlandse koe eruitzien', stelt Vosman.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Vrijdag
  2° / -2°
  10 %
 • Zaterdag
  2° / -2°
  10 %
 • Zondag
  1° / -2°
  10 %
Meer weer