Youtuber en influencer Govert Sweep ontdekt de boerderij

ZLTO Land van Cuijk en Land van Cuijk Boert Bewust namen youtuber en influencer Govert Sweep en zijn vriendin Emma Moons onlangs mee op Toer de Boer. Het was een vervolg op de onthulling van een gewasbord, toen hij oprechte interesse in de landbouw had getoond.

Youtuber+en+influencer+Govert+Sweep+ontdekt+de+boerderij
© Monique van Loon

'Wat een ontzettend vernieuwende ervaring. Van het vasthouden van biggetjes tot het zelf melken van koeien.' Sweep is er nog vol van. 'Wat mij vooral is bijgebleven, is het collectieve gevoel van de boeren. Het bewustzijn over milieu, dieren en de natuur en de daadkracht om hier positief aan te werken. Ik kom zeker terug bij de boeren', liet de influencer zich ontvallen.

De geboren Boxmeerder is bekend van het avontuurlijkste YouTubekanaal van Nederland, met bijna een half miljoen abonnees, en is nu ook te zien in het televisieprogramma Checkpoint Basecamp voor kinderen tussen negen en twaalf jaar.


Influencing for health

Daarnaast houdt Sweep zich bezig met het verbeteren van de landelijke gezondheid (mentaal en fysiek). Met 'Influencing for health' probeert hij via traditionele en nieuwe media en in samenwerking met het Amsterdam UMC, onderzoekers, artsen en de Vrije Universiteit te werken aan de gezondste generatie.

Gezond leven begint bij gezond eten en dat begint weer op de boerderij. De dag was goed gevuld met de start bij de Lamperse Hei in Wanroij, varkensbedrijf Hoeve de Hulsdonk in Beers en pluimveehouderij Bens BoerderEi in Haps waar ze eieren bij de lunch serveerden. Daarna reden Sweep en Moons mee op de maishakselaar en maiswagen. 'Wat een grote machines.'


Boodschappentas

Op naar Stevensbeek om koeien te melken op melkveebedrijf De Kamphoeve, fruit en likeur te proeven bij Van Welie in Stevensbeek en afsluitend een bezoek aan Doe-boerderij An't Hoag in Rijkevoort-De Walsert. Onderweg werd de boodschappentas gevuld, zodat Sweep en Moons thuis aan de slag kunnen met eerlijk eten uit het Land van Cuijk.

Inspirerende gesprekken over het boeren in 2022, de uitdagingen en ook de liefde voor de natuur en de dieren. De dag vloog voorbij. 'Indrukwekkend al die verschillende boerderijen. Wat gaat er veel aan vooraf voordat ons eten in de supermarkt ligt. Veel werk, weersinvloeden, risico's en uitdagingen', zegt Sweep.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Woensdag
  14° / 6°
  70 %
 • Donderdag
  14° / 5°
  40 %
 • Vrijdag
  16° / 5°
  20 %
Meer weer