NAJK-bestuurder Klein Teeselink: 'Perspectief voor jonge boer staat centraal'

De 22-jarige Ruben Klein Teeselink uit het Overijsselse Holten werd onlangs unaniem verkozen tot nieuwe portefeuillehouder melkveehouderij van het Nederlands Agrarisch Jongeren Kontakt (NAJK). 'Perspectief voor de jonge boer staat centraal, daar ligt de focus.'

De melkveehouder studeerde Agrarisch Ondernemerschap Dier- en Veehouderij aan Aeres Hogeschool in Dronten. Hij zit samen met zijn ouders in de maatschap. Klein Teeselink heeft duidelijk voor ogen wat er allemaal op de sector afkomt. 'De kloof tussen de politiek en boeren is op dit moment de grootste uitdaging.'

Om zich heen hoort Klein Teeselink dan ook hoe groot de onzekerheid is bij jonge boeren. 'Er zijn veel zorgen, omdat het beleid continu verandert. De onzekerheid speelt een grote rol voor jonge melkveehouders. Ik wil dit aanpakken door zoveel mogelijk samen te werken en samen een front te vormen. Dan kun je de meeste dingen bereiken.'

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Woensdag
  14° / 6°
  70 %
 • Donderdag
  14° / 5°
  40 %
 • Vrijdag
  16° / 5°
  20 %
Meer weer