Energieregeling mkb wordt geen 'coronapakket'

Het kabinet werkt hard aan een energieregeling voor het midden- en kleinbedrijf (mkb). Het steunpakket zal volgens premier Mark Rutte niet de omvang krijgen van de compensatie die voor de coronamaatregelen zijn uitgekeerd.

Energieregeling+mkb+wordt+geen+%27coronapakket%27
© Dirk Hol

Met de energieregeling wil het kabinet onder meer bakkers, sauna's en glastuinders tegemoet komen op het gebied van de energieprijzen. De regering denkt aan een aparte subsidie voor energie-intensieve bedrijven, zei Rutte tijdens de Algemene Politieke Beschouwingen. De diversiteit tussen de verschillende sectoren maakt het vormgeven van de regeling tot een ingewikkeld proces, aldus de premier.


Verschillende fracties in de Tweede Kamer roepen op snel met een mkb-regeling te komen. De vrees bestaat dat er anders bedrijven omvallen met grote gevolgen voor de economie en de werkgelegenheid. Onder meer Ruttes eigen partij de VVD maande de premier tot spoed.

Suggesties vanuit de oppositie om te bezuinigen op de stikstofaanpak ten gunste van energiesteun wijst Rutte van de hand. 'Er zijn grenzen, want dan komen allerlei dingen als de bouw van nieuwe woningen stil te liggen.'

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zondag
  8° / 3°
  60 %
 • Maandag
  7° / 3°
  40 %
 • Dinsdag
  9° / 3°
  5 %
Meer weer