Nieuwe NAJK-bestuurder is slimme, nuchtere 'gast' met frisse kijk op melkveehouderij

Fris, enthousiast en onbevangen is Ruben Klein Teeselink. Hij gaat Marije Klever opvolgen binnen het bestuur van agrarische jongerenvereniging NAJK.

Nieuwe+NAJK%2Dbestuurder+is+slimme%2C+nuchtere+%27gast%27+met+frisse+kijk+op+melkveehouderij
© NAJK

Klein Teeselink is opgegroeid op een melkveebedrijf in het Overijsselse Holten. Hij is de trotse zesde generatie op het bedrijf waar hij volwaardig meedraait in maatschap. Zijn drijfveer als bestuurder: iedere bedrijfsopvolger in de melkveehouderij moet ook de kans krijgen op overname.

Het besturen is voor Klein Teeselink nog nagenoeg nieuw. Ervaring deed hij op als voorzitter van de AJK-afdeling Holten Bathmen en de vereniging Paasvuur Beuseberg. De overstap naar het landelijke bestuurlijke agrarische wespennest in ook nog een zeer roerige tijd is groot. Zijn nuchtere houding zal hem helpen het overzicht te houden.


Hij wordt gezien als een 'slimme gast' die snel analiseert om vervolgens met een gedegen en scherpe inschatting te komen. Inhoudelijk is hij sterk en goed op de hoogte van wat er speelt in de praktijk. De bestuurlijke processen zijn voor hem nog nieuw.

Klein Teeselink studeerde af aan de CAH in Dronten waar hij Agarisch Ondernemerschap Dier- en Veehouderij volgde. Hij staat bekend als een 'heel normale' en gezellige jongen. Stage liep hij bij Agruniek Rijnvallei en Countus. Zijn kennis over de zakelijke kant van het boeren is dan ook groot. De (mest)boekhouding bevat voor hem geen geheimen.


Duidelijke toekomstvisie

NAJK's jongste bestuurlijke aanwinst staat niet bekend als een ruziemaker, maar wel als iemand met een duidelijke kijk op de toekomst van de melkveehouderij. Hij moet zijn plek veroveren aan de bestuurstafels van ZuivelNL, Duurzame Zuivelketen en het ministerie van LNV. Zijn resultaatgerichte en onbevangen houding zal verfrissend zijn in de gevestigde bestuurlijke orde.

Op Klein Teeselink wachten grote en urgente dossiers. Hij heeft al meegelopen met zijn voorganger Marije Klever. Hij zal zich vooral focussen op de inhoud omdat daar zijn kracht ligt, maar ook moeten investeren in de contacten. Zijn bescheiden houding zal hij snel van zich af moeten gooien, gezien de urgentie van de dossiers en de heilige huisjes van de gevestigde orde aan de bestuurstafels.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Donderdag
  15° / 4°
  50 %
 • Vrijdag
  16° / 5°
  20 %
 • Zaterdag
  16° / 10°
  80 %
Meer weer