Kwekers moderniseren kas van Aeres VMBO Emmeloord

Een groep kwekers uit de Noordoostpolder, verenigd in Stichting Nieuwland, heeft de handen ineengeslagen om de kas bij Aeres VMBO in het Flevolandse Emmeloord te moderniseren. Het doel is om scholieren te laten zien hoe modern de glastuinbouw tegenwoordig is.

Kwekers+moderniseren+kas+van+Aeres+VMBO+Emmeloord
© Aeres

Stichting Nieuwland wil de verbinding tussen scholieren en tuinbouwbedrijven uit de Noordoostpolder stimuleren. Voor veel tuinders is het namelijk een uitdaging om scholieren kennis te laten maken met alle mogelijkheden in de glastuinbouw.

Om te laten zien hoe modern de glastuinbouw vandaag de dag is, wordt de kas voorzien van een afdeling met perkgoed, vaste planten en aardbeien. Ook wordt gebruikgemaakt van moderne technieken, zoals een robotkweektafel. 'Het is zoveel meer dan alleen een plant of aardbei kweken. In de kassen is er behalve teelt ook zoveel techniek. Daar hebben veel scholieren nog geen idee van', zegt Frido Wouters van Kwekerij Wouters in Ens.

Bekijk meer over:

Lees ook

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Vrijdag
  28° / 14°
  5 %
 • Zaterdag
  30° / 15°
  20 %
 • Zondag
  22° / 16°
  90 %
Meer weer