Landbouwstudenten zijn het meest tevreden

Studenten van landbouwopleidingen zijn de meest tevreden studenten van Nederland. 83 procent van hen zegt tevreden of zeer tevreden te zijn met hun studie.

Landbouwstudenten+zijn+het+meest+tevreden
© Studio Kastermans

Op een schaal van 1 tot 5 geven hbo-studenten aan landbouwopleidingen hun onderwijs een 3,85. Studenten van universitaire landbouwstudies geven hun opleiding een 4,11. Dat blijkt uit de Nationale Studenten Enquête (NSE) 2022 die werd gehouden onder meer dan 286.000 studenten.

Het percentage van 83 ligt een stuk hoger dan het gemiddelde over alle studenten aan hbo-opleidingen en universiteiten: van hen is 71 procent (zeer) tevreden over hun opleiding. Dat is vrijwel gelijk aan de tevredenheid in eerdere jaren.


Thuiszitten

'Het is bijzonder te noemen dat de tevredenheid onder studenten over hun opleiding nagenoeg gelijk is gebleven met 2021 ondanks het vele thuiszitten en de druk die de coronapandemie nog altijd met zich meebrengt', stelt Ingrid Kolkhuis Tanke, directeur-bestuurder stichting Studiekeuze123.

Instellingsdirecteur Freek Rebel van Aeres Hogeschool is verheugd met de tevredenheidsscores onder studenten die een landbouwopleiding volgen. Hij denkt dat deze tevredenheid vooral komt doordat studenten bij de start van hun opleiding een goed beeld hebben van wat het toekomstige werk inhoudt. Bovendien zijn zij tijdens de opleiding nauw betrokken bij het werkveld via praktijkopdrachten, excursies en stages.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zaterdag
  9° / 7°
  95 %
 • Zondag
  10° / 7°
  85 %
 • Maandag
  10° / 9°
  90 %
Meer weer