Rogier van der Wal lector Ethiek en landbouw Aeres Hogeschool

Filosoof, oudheidkundige en bestuurskundige Rogier van der Wal is aangesteld als lector Ethiek en landbouw aan Aeres Hogeschool in het Flevolandse Dronten. Aeres Hogeschool wil hiermee studenten, docenten en onderzoekers trainen om het goede gesprek te voeren tussen sector en samenleving.

Rogier+van+der+Wal+lector+Ethiek+en+landbouw+Aeres+Hogeschool
© René Eijsink

Dat goede gesprek over elkaars drijfveren en waarden wordt volgens de school bemoeilijkt, omdat er bij de gesprekspartners weinig reflectief vermogen is. 'Actuele opgaven als klimaat en stikstof zorgen voor kritische vragen over bodem, water en lucht. De agribusiness en samenleving reageren vaak op elkaar op basis van (voor)oordelen en overtuigingen.'

Hoe ga je als jonge ondernemer of adviseur om met enerzijds een toenemende waardering voor de sector en anderzijds een negatieve waardering door negatieve emoties over boerenprotesten en de stikstofcrisis? Hoe zorg je voor een goed gesprek tussen sector en samenleving? Maar ook: hoe ben je rentmeester voor de komende generatie? Dat zijn vragen die in de ethieklessen naar voren komen.


Eerste studiejaar

Nu komen Aeres-studenten voor het eerst in aanraking met ethiek en landbouw in het vierde studiejaar. Van der Wal hoopt dat studenten daarmee voortaan al vanaf het eerste studiejaar kennismaken. 'Dat het een logische leerlijn wordt binnen het curriculum en voor een flinke impuls kan zorgen binnen de hogeschool.'


Naast het onderwijs wil Van der Wal zich richten op het bedrijfsleven en de publieke sector en hoe je aan de slag kunt met ethische verbindingen. De lector combineert de functie met zijn baan als senior projectleider bij kennis- en netwerkorganisatie Platform 31 in Den Haag.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Woensdag
  17° / 11°
  10 %
 • Donderdag
  17° / 12°
  40 %
 • Vrijdag
  19° / 11°
  10 %
Meer weer