Provincies worden tureluurs van kabinet

De twaalf stikstofgedeputeerden van Nederland hebben zware kritiek op het kabinet. Alle provincies moeten voor 1 juli met plannen voor de gebiedsgerichte aanpak komen. Dat lukt niet als de coalitie blijft soebatten en op veel vragen van de provincies geen antwoord heeft.

Provincies+worden+tureluurs+van+kabinet
© LLTB

Grote onvrede klinkt door uit een rondgang die het AD maakte langs de twaalf provinciehuizen. Het bezoek dat de gedeputeerden maandag aflegden aan premier Mark Rutte en stikstofbemiddelaar Johan Remkes heeft hun zorgen allerminst kunnen wegnemen. Het spoeddebat dat een dag later in de Tweede Kamer plaatsvond over het stikstofgeruzie in de coalitie, heeft de zorgen misschien nog wel vergroot.

De meeste provincies hebben hele lijsten met vragen. Over uitkoopregelingen voor stoppers, over de nog onbekende aanvullende doelen voor waterkwaliteit en klimaat die grote invloed hebben op de provincieplannen, over het onduidelijke perspectief voor boeren die willen doorgaan, enzovoort. Als het kabinet niet snel met heldere antwoorden komt, loopt de boel in de soep, vrezen de gedeputeerden.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    14° / 7°
    70 %
  • Zaterdag
    15° / 7°
    70 %
  • Zondag
    15° / 5°
    20 %
Meer weer