Tweede Kamer debatteert over stikstofuitspraken Hoekstra

De Tweede Kamer komt vandaag terug van het zomerreces om met Wopke Hoekstra, minister van Buitenlandse Zaken en CDA-leider, te debatteren over zijn uitspraken over het stikstofbeleid.

Tweede+Kamer+debatteert+over+stikstofuitspraken+Hoekstra
© Dirk Hol

Hoekstra gaf vrijdag in het AD aan dat voor zijn partij de kabinetsdoelen om in 2030 de helft minder uitstoot van stikstof te realiseren, niet heilig zijn. Ook wil hij tornen aan het gebruik van de kritische depositiewaarde als meetwaarde in de stikstofaanpak.

De koerswijziging van de CDA-leider kwam hem op kritiek te staan van coalitiepartners VVD, D66 en ChristenUnie. Over de stikstofaanpak zijn afspraken gemaakt in het regeerakkoord. Onder druk van de boerenprotesten lijkt het CDA nu uit te zijn op versoepelingen in de stikstofaanpak.

Het debat van dinsdag is aangevraagd door Geert Wilders (PVV) en Caroline van der Plas (BBB). De aanvraag kreeg veel steun, onder meer van coalitiepartij D66. Wilders wil naast Hoekstra ook premier Mark Rutte en minister Sigrid Kaag van Financiën bij het debat hebben, maar laatstgenoemde kan vanwege ziekte niet aanwezig zijn.


Volg hier het debat in de Tweede Kamer.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Donderdag
  6° / 3°
  10 %
 • Vrijdag
  4° / 0°
  10 %
 • Zaterdag
  3° / -1°
  10 %
Meer weer