Van der Wal: 'Bizar dat boeren andere boeren intimideren'

Minister Christianne van der Wal voor Natuur en Stikstof noemt het 'bizar' dat boeren die een natuurinclusieve bedrijfsvoering overwegen, worden geïntimideerd door boeren die tegen de stikstofaanpak zijn.

Van+der+Wal%3A+%27Bizar+dat+boeren+andere+boeren+intimideren%27
© Dirk Hol

Van der Wal wil met minister Dilan Yesilgöz-Zegerius van Justitie en Veiligheid gaan praten over deze vorm van intimidatie. Dat zei ze maandag na een nieuwe overlegronde onder leiding van stikstofbemiddelaar Johan Remkes met gemeenten en provincies.

Het was niet de eerste keer dat Van der Wal hoorde dat boeren door intimidatie niet durven mee te doen met de verduurzaming van de landbouw. Eerder had ze dergelijke geluiden ook al gehoord tijdens een werkbezoek. 'Het is bizar dat dit gebeurt.'


Boeren durven volgens de minister soms zelfs niet deel te nemen aan gesprekken met provincies en gemeenten over de stikstofaanpak. Welwillende boeren krijgen dan te maken met 'activistisch ingestelde boeren', zo vernam Van der Wal tijdens het gesprek.


Persoonlijk

Eerder kregen bedrijven die werden ingeschakeld om de rommel na snelwegprotesten op te ruimen te maken met intimidatie. Van der Wal kreeg er persoonlijk mee te maken, toen boeren zich bij haar woonhuis verzamelden.

De minister blijft erbij dat het 'onontkoombaar' is dat de stikstofproblematiek wordt aangepakt. Decennialang is het vraagstuk op tafel blijven liggen. 'We hebben nooit echt gedurfd om door te pakken, maar dat moment is nu', zei ze na het overleg met provincies en gemeenten.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zondag
  17° / 11°
  20 %
 • Maandag
  17° / 7°
  5 %
 • Dinsdag
  19° / 8°
  5 %
Meer weer