Agrico bouwt eigen miniknollenopslag in Emmeloord

Agrico is gestart met het bouwen van een miniknollenopslag in het Flevolandse Emmeloord. Het aardappelhandelshuis bouwt de bewaarplaats, omdat het meer focust op kwaliteit en de toename van het aantal miniknollen.

Agrico+bouwt+eigen+miniknollenopslag+in+Emmeloord
© Nieuwe Oogst

Door de eigen opslag, waar enkel miniknollen in komen, kan Agrico de fytosanitaire eisen en maatregelen beter waarborgen. De miniknollen kunnen niet in contact komen met andere agrarische producten, waardoor het risico op ziektes beperkt is.

De miniknollenopslag komt op een centrale locatie in Emmeloord, dichtbij het Agrico-hoofdkantoor en het Agrico Quality Center. Het bedrijf verwacht de bouw aankomend voorjaar gerealiseerd te hebben. Dat betekent dat miniknollen vanaf de oogst van 2022 in de nieuwe opslag bewaard kunnen worden. Op dit moment huurt Agrico nog een aparte bewaarplaats bij een aangesloten teler.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Maandag
  10° / 8°
  75 %
 • Dinsdag
  9° / 4°
  90 %
 • Woensdag
  8° / 6°
  85 %
Meer weer