Noodverordening rond huis Van der Wal niet verlengd

De noodverordening rond het huis van stikstofminister Christianne van der Wal wordt niet verlengd. De gemeente Harderwijk, waarbinnen de woning staat, bevestigt een bericht hierover van De Stentor.

Noodverordening+rond+huis+Van+der+Wal+niet+verlengd
© Dirk Hol

'De noodverordening wordt niet verlengd omdat burgemeester, Openbaar Ministerie en politie daar nu geen aanleiding voor zien', aldus een woordvoerder van de gemeente. De noodverordening geldt tot woensdag 17 augustus 23.59 uur.

De overige zichtbare en onzichtbare veiligheidsmaatregelen rondom het huis, zoals camera's en slagbomen, die door het ministerie zelf zijn genomen, blijven voorlopig van kracht. In september wordt opnieuw beoordeeld of die veiligheidsmaatregelen eventueel verlengd worden, aldus de woordvoerder.


Aanleiding voor de veiligheidsmaatregelen waren de boerenacties eind juni bij het huis van de minister. Daarbij braken actievoerders onder meer door een politieafzetting. Volgens burgemeester van Harderwijk Harm-Jan van Schaik hing er een 'intimiderende sfeer' rondom de protesten, met 'grote impact op de gezinsleden van de minister en de andere inwoners in de straat en buurt'.

Daarop werd het gebied rond de woning van Van der Wal aangewezen als veiligheidsrisicogebied. Mensen konden preventief worden gefouilleerd en mensen die niks te zoeken hadden in de wijk konden worden weggestuurd.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Dinsdag
  12° / 10°
  80 %
 • Woensdag
  14° / 7°
  70 %
 • Donderdag
  14° / 6°
  70 %
Meer weer