Nederland grootste importeur van Ierse kalveren

Nederland is dit jaar tot nu toe de grootste afnemer van kalveren uit Ierland. In coronajaar 2021 was die toppositie nog voor Spanje.

Nederland+grootste+importeur+van+Ierse+kalveren
© Studio Van Assendelft

Cijfers van de Ierse exportorganisatie Bord Bia tonen aan dat in de eerste zeven maanden van dit jaar ruim 95.000 kalveren van Ierland naar Nederland zijn verscheept tegen 48.000 kalveren in 2021. Door de nieuwe brexitregels is de Ierse export naar Noord-Ierland sinds begin dit jaar vrijwel gehalveerd van 46.000 naar 26.000 kalveren.

Door de lage prijzen vorig jaar was het voor handelaren niet interessant om Ierse kalveren op te kopen. Dit jaar is het prijsverschil weer groot genoeg en zijn de Ierse kalveren weer gewild bij Nederlandse kalverhouders.

De Ierse export naar Spanje daalde in de eerste helft van dit jaar licht, van 63.000 naar 59.000 kalveren. De export van Ierse kalveren naar andere landen blijft ver achter bij die van deze twee grootste buitenlandse afnemers. Voor het eerst sinds enkele jaren hebben de Ieren nu ook enkele duizenden kalveren geëxporteerd naar Libië.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Dinsdag
  12° / 10°
  80 %
 • Woensdag
  14° / 7°
  70 %
 • Donderdag
  14° / 6°
  70 %
Meer weer