Bestuurder Vallei Horstee: 'Werk natuurvereniging steeds uitdagender'

'Als agrarische natuurvereniging kunnen we een belangrijke rol spelen als het gaat om de harmonie tussen landbouw en landschap', stelt bestuurder Jaco Geurts van Vallei Horstee.

Bestuurder+Vallei+Horstee%3A+%27Werk+natuurvereniging+steeds+uitdagender%27
© Twan Wiermans

Vallei Horstee is een agrarische natuur- en milieuvereniging van boeren en burgers die samenwerken aan natuur, milieu en landschap, al 25 jaar lang. Volgend weekend wordt dit jubileum gevierd met een groots oogstfeest.

Een van de doelen van de vereniging is het ontwikkelen van een duurzame landbouw. Geurts: 'We proberen bijvoorbeeld al 25 jaar handen en voeten te geven aan groene en blauwe diensten voor de landbouw. Dat werk is niet af maar wordt juist een steeds grotere uitdaging.'

Ook op andere manieren probeert Vallei Horstee een bijdrage te leven aan een mooi en duurzaam agrarisch landschap. Dat gebeurt met inzet van particuliere eigenaren en gebruikers en in samenwerking met andere organisaties.


Projecten

Vallei Hofstee ontwikkelt ook projecten zoals duurzaam bodembeheer of energiebesparing. En de vereniging organiseert voor haar leden excursies, lezingen en evenementen. Bijzonder is de exploitatie van vergaderboerderij de Zandbrink. Daar liggen ook een aardappelveld en groentetuin, waarvan de opbrengst naar de voedselbank in Amersfoort gaat.

Geurts weet het niet exact, maar denkt dat Vallei Horstee een natuurvereniging van het eerste uur is. 'Het mooie is dat we een mix van boeren en burgers zijn die zich betrokken voelen bij het buitengebied van de Gelderse Vallei. We zijn dan ook het aanspreekpunt voor provincie en gemeenten als het gaat om plattelandsbeleid.'



Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    14° / 7°
    70 %
  • Zaterdag
    15° / 7°
    70 %
  • Zondag
    15° / 5°
    20 %
Meer weer