Paul ter Haar nieuwe directeur bij VALA

Paul ter Haar is benoemd tot directeur bij de Vereniging Agrarisch Landschap Achterhoek (VALA). De 57-jarige Ter Haar, die op 1 september al is begonnen, is de eerste directeur van de organisatie die bezig is met verdere professionalisering.

Paul+ter+Haar+nieuwe+directeur+bij+VALA
© VALA

'Het leuke aan deze functie vind ik dat ik mee mag helpen opbouwen. Met de mensen die er nu zijn, kunnen we de bestaande organisatie doorontwikkelen en een mooie organisatie opbouwen', vindt Ter Haar. 'Het is de bedoeling te zorgen voor kwaliteit en kostenverantwoord te werken en de vereniging te laten groeien. Groei in volume, zoals het aantal leden en activiteiten, maar ook in kwaliteit.'

Vanwege het besluit van het bestuur van de VALA om de organisatie verder te professionaliseren en de toekomstige ontwikkelingen het hoofd te kunnen bieden, kwam ook de functie van directeur vacant. Ter Haar studeerde agrarische economie in Wageningen. Bij verschillende brancheorganisaties en ondernemersverenigingen werkte hij met mkb'ers in de metaal. Bij deze organisaties deed hij ook veel aan belangenbehartiging. 'Ik ben een doener en sta graag met de voeten in de klei, maar ik ben geen vogelspotter en geen plantjeskenner.'

De nieuwe functie bij het agrarisch collectief heeft ook politieke elementen, zoals ontwikkelingen in Brussel en de Nederlandse invulling daarvan bij Rijk, provincies en gemeenten. Voor de VALA ligt het accent op de provincie Gelderland en de gemeenten in de Achterhoek.


Eigen plek in palet

Ter Haar: 'De VALA heeft een eigen plek in dit palet. Het gaat niet alleen om het uitvoeren van regelingen voor landschapsbeheer. Ook de agrariërs moeten daarin een goede plek krijgen. Het bestuur en de directie willen daarin als een twee-eenheid optrekken. Ons streven is om de uitvoering van regelingen voor natuur- en landschapsbeheer te blijven doen en te laten groeien en onze missie en visie invulling te geven.'

Ook in het nieuwe Gemeenschappelijk Landbouwbeleid wil de VALA graag een rol spelen, zegt Ter Haar. 'Want wij denken dat we dat kunnen, maar dat moet wel interessant zijn voor agrariërs. We willen niet alleen een controlerende rol, maar zeker ook een adviserende. In de toekomst wil de VALA zich verder richten op het bundelen van kennis en het creëren van een goede samenwerking. Zo gaan we bekijken wat we samen kunnen doen en of er slimme allianties zijn te maken.'

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Woensdag
  17° / 14°
  70 %
 • Donderdag
  17° / 11°
  70 %
 • Vrijdag
  18° / 11°
  50 %
Meer weer