Tweede ECO Air Care-systeem staat in Zeeuws-Vlaanderen

Om de uitstoot van stikstof en fijnstof uit pluimveestallen te reduceren, ontwikkelde Vencomatic Group het ECO Air Care-systeem. Verschillende collega-pluimveehouders, politici en beleidsmakers bekijken donderdag het systeem op het biologisch legpluimveebedrijf van familie Kerckhaert in Nieuw-Namen.

Tweede+ECO+Air+Care%2Dsysteem+staat+in+Zeeuws%2DVlaanderen
© Vencomatic Group

Familie Kerckhaert nam als tweede het ECO Air Care-systeem in gebruik. Het eerste draait op het bedrijf met vleeskuikenouderdieren van Ben Beerens in het Brabantse Hoogeloon. Hij werkte mee aan de ontwikkeling ervan. De pluimveehouder zocht een installatie waarmee hij de ammoniak- en fijnstofuitstoot met 80 procent kon reduceren. En die tegelijkertijd zou zorgen voor een fris klimaat, verwarming en koeling. Alles in één unit.

Vencomatic toont op de eigen website data die worden verzameld op het bedrijf van Beerens. Sinds Beerens het ECO Air Care-systeem gebruikt, daalde de stikstofuitstoot gemiddeld met 90 procent, met pieken tot 98 procent. De uitstoot van fijnstof is zeker met 80 procent gereduceerd.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zondag
  10° / 1°
  10 %
 • Maandag
  10° / -2°
  0 %
 • Dinsdag
  9° / -2°
  10 %
Meer weer