Kleinste Duitse aardbeienoogst in kwart eeuw

De aardbeienoogst in Duitsland is dit jaar de kleinste van de afgelopen 24 jaar. Dat meldt het Duitse Statistisch Bundesamt (Destatis) in het Wiesbaden.

Kleinste+Duitse+aardbeienoogst+in+kwart+eeuw
© Nieuwe Oogst

Volgens de inschattingen van Destatis komt de vollegrondsaardbeienproductie in de Bondsrepubliek dit jaar uit op 91.300 ton. Het laatste dieptepunt dateert van 1998, toen Duitse telers 81.500 ton van het land haalden. De aardbeienoogst in Duitsland was de afgelopen vijf jaar gemiddeld 115.600 ton groot.

Als oorzaak voor de terugval noemt het bureau in Wiesbaden het gekrompen areaal. Telers verbouwden aardbeien op ongeveer 9.700 hectare. Ten opzichte van het voorgaande jaar is dat een teruggang van 9 procent. Ook een geringere interesse bij consumenten voor in Duitsland geteelde aardbeien noemt Destatis als reden.


Ook minder asperges

Het statistisch bureau raamt de Duitse aspergeoogst voor dit jaar op 113.100 ton. In vergelijking met de gemiddelde productie van de afgelopen vijf jaar is dit een afname van 10 procent. Ten opzichte van de oogst in 2021 is de krimp 5 procent. Het areaal nam het afgelopen jaar af met 4 procent naar een oppervlakte van 21.400 hectare.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    14° / 7°
    70 %
  • Zaterdag
    15° / 7°
    70 %
  • Zondag
    15° / 5°
    20 %
Meer weer