Aardbeien uit de tunnel geplukt

Fruitteler Wim Notermans uit het Zuid-Limburgse Noorbeek plukte afgelopen week de eerste aardbeien uit de tunnel. In oktober plantte hij voor het eerst het nieuwe ras Twist en dat bevalt hem niet zo goed. 'Ik hoopte dat de bloemaanleg de hele winter zou doorgaan, net als de andere jaren bij het ras Florence, maar dat gebeurde niet.'

Notermans teelt de aardbeien al acht jaar op dezelfde plek in de Limburgse lössgrond. De smaak van het nieuwe ras is prima, de kwaliteit is ook goed, alleen de opbrengst valt hem wat tegen. 'Ik ga weer Florence-planten bestellen. Vorig jaar kon de teler door de natte zomer de planten niet op tijd klaar krijgen, maar komend jaar wil ik ze weer.'

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Dinsdag
  9° / 4°
  90 %
 • Woensdag
  8° / 6°
  85 %
 • Donderdag
  5° / 2°
  5 %
Meer weer