Winteraardbei Calinda ligt weer in de winkelschappen

De meeste Nederlandse aardbeien liggen vanaf de lente in de winkelschappen. Niet de Calinda. Deze winteraardbei uit de Spaanse vollegrond is sinds maandag al te koop.

Winteraardbei+Calinda+ligt+weer+in+de+winkelschappen
© Today’s Specials

Van december tot en met juni worden de Calinda-aardbeien geteeld in de Spaanse vollegrond, waarnaar ze vanaf eind januari, begin februari tot april verkrijgbaar zijn bij diverse Nederlandse supermarkten. Vanwege het relatief milde winterklimaat in Spanje heeft de aardbei geen (verwarmde) kas nodig om te groeien.

De Calinda is het resultaat van een vijftienjarig onderzoek door fruitveredelingsbedrijf Fresh Forward in samenwerking met Wageningen University & Research en de plantenkwekers van Fragaria Holland. De winteraardbei is nagenoeg resistent voor een aantal teeltziekten. Doordat het fruit in de volle, Spaanse grond wordt geteeld, is deze methode volgens het Voedingscentrum minder milieubelastend.

Winteraardbei Calinda kenmerkt zich door haar verfijnde smaak en lange houdbaarheid. Daarnaast laat de aardbei zich gemakkelijk transporteren en blijft ze lang vers. Dat komt niet alleen ten gunste van de consument, maar is dankzij de lage verspillingsgraad ook beter voor het milieu. De aardbeien zijn verkrijgbaar bij verschillende Nederlandse supermarkten.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Woensdag
  17° / 14°
  70 %
 • Donderdag
  17° / 11°
  70 %
 • Vrijdag
  18° / 11°
  50 %
Meer weer