Verwerkingsvolume fritesindustrie weer bijna op 4 miljoen ton

De Nederlandse aardappelverwerkers hebben de afgelopen twaalf maanden weer bijna 4 miljoen ton aardappelen verwerkt. In de periode van juli 2021 tot en met juni 2022 komt het verbruik van aardappelen als grondstof voor de verwerkende industrie op in totaal 3,957 miljoen ton.

Verwerkingsvolume+fritesindustrie+weer+bijna+op+4+miljoen+ton
© Burt

Dat is ruim 300.000 ton meer dan in de twaalf maanden daarvoor. Alleen in de seizoenen 2016-2017 en 2017-2018 werd in Nederland meer dan 4 miljoen ton aardappelen verwerkt. Na de coronacrisis van afgelopen twee jaar zakte het jaarlijkse verwerkingsvolume terug tot minder dan 3,6 miljoen ton aardappelen.

Sinds de zomer van 2021 is een behoorlijk herstel te zien en draaien de aardappelverwerkers weer op hun normale capaciteit. Ook is alweer hier en daar geïnvesteerd in nieuwe verwerkingslijnen.


40,5 procent afkomstig van import

Uit de gegevens van de Vereniging voor de aardappelverwerkende industrie (Vavi) blijkt dat in juni 328.000 ton aardappelen is verwerkt door Nederlandse fabrikanten tot 175.000 ton eindproduct. Dat is een fractie minder dan vorig jaar juni. Van de verwerkte aardappelen van afgelopen maand is 40,5 procent afkomstig van import.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Maandag
  18° / 7°
  10 %
 • Dinsdag
  19° / 8°
  10 %
 • Woensdag
  20° / 14°
  20 %
Meer weer