Overijssel blij met geld voor versnelling stikstofaanpak

Provincie Overijssel is blij dat stikstofminister Christianne van der Wal middelen beschikbaar stelt voor de versnellingsplannen die de provincies ingediend hebben. Doel daarvan is om de natuur te herstellen, de stikstofemissie te verminderen en perspectief te bieden voor de agrarische sector.

Overijssel+blij+met+geld+voor+versnelling+stikstofaanpak
© Twan Wiermans

In totaal trekt het kabinet hiervoor ruim een half miljard euro uit, zo bleek vorige week vrijdag. De provincies hadden hiervoor gezamenlijk zo'n negentig voorstellen ingediend. Door provincie Overijssel zijn twaalf voorstellen ingediend. Later deze week wordt duidelijk welke projectvoorstellen door de minister gehonoreerd zijn. Overijssel heeft een eigen aanpak en heeft voorlopig zelf 25 miljoen euro daarvoor beschikbaar gesteld om de PAS-melders te helpen.


'Gelukkig heeft de minister aangegeven dat ze een versnelling wil geven aan de legalisatie van de PAS-melders. Daar helpen we de minister graag bij met onze kennis en ervaring om de aanpak tot een succes te maken', aldus gedeputeerde Gert Harm ten Bolscher.


Maatwerk

Het college van Gedeputeerde Staten is ook blij dat de minister duidelijk bevestigt dat de provincie de ruimte krijgt om maatwerk te leveren via de eigen aanpak voor vermindering van de stikstofemissie om te komen tot florerende natuur, leefbaarheid op het platteland en perspectief voor de agrarische sector.


Daarnaast biedt de brief volgens Gedeputeerde Staten ook ruimte om in bepaalde gebieden met het oog op natuurherstel niet eenzijdig naar stikstof en daarmee de kritische depositiewaarde (KDW) te kijken, maar ook naar andere aspecten die bijdragen aan natuurherstel.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zaterdag
  23° / 14°
  10 %
 • Zondag
  23° / 14°
  20 %
 • Maandag
  22° / 15°
  60 %
Meer weer