Ministerie wil dat banken bijdragen aan verduurzaming boeren

Banken moeten ook actief gaan bijdragen aan de overgang van boeren naar een duurzamer bedrijf. Het ministerie van Landbouw zal deze zomer een opdracht geven aan de banken om hun verantwoordelijkheid hiertoe te nemen, meldt een woordvoerder naar aanleiding van berichtgeving van NRC.

Ministerie+wil+dat+banken+bijdragen+aan+verduurzaming+boeren
© Twan Wiermans

Het departement stelt dat er gesprekken worden gevoerd met alle banken maar wil niet ingaan op het verloop ervan met specifieke banken. De Tweede Kamer had onlangs erop aangedrongen dat ook de financiële sector de boeren moet helpen zich aan de nieuwe stikstofnormen aan te passen. De ergernis richtte zich met name tegen de Rabobank, de grootste kredietverstrekker van de landbouwsector.


Ook wordt op verzoek van de Tweede Kamer onderzoek gedaan naar de manier waarop banken, toeleveranciers en afnemers verplicht kunnen worden substantieel bij te dragen aan de transitiekosten van de boeren.


Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Maandag
  9° / 7°
  70 %
 • Dinsdag
  8° / 6°
  20 %
 • Woensdag
  6° / 5°
  20 %
Meer weer