LTO Nederland schrikt van incident in Heerenveen

LTO Nederland is geschrokken van de gebeurtenissen in het Friese Heerenveen waar door de politie bij een uit de hand gelopen boerenprotest gericht is geschoten. Volgens LTO is het belangrijk dat goed duidelijk wordt wat er precies is gebeurd. Daar doet de Rijksrecherche nu onderzoek naar.

LTO+Nederland+schrikt+van+incident+in+Heerenveen
© ANP

Demonstranten probeerden volgens de politie in te rijden op agenten en dienstauto's. Er ontstond een dreigende situatie. Daarbij is gericht geschoten en zijn waarschuwingsschoten gelost, meldt de politie. Niemand raakte gewond. Een trekker is door een kogel geraakt. Drie mensen zijn opgepakt.

LTO herhaalt dat zij grote zorgen heeft over het kabinetsbeleid. Volgens de organisatie wordt de zorg door veel boeren op een passende manier onder de aandacht gebracht. Dat dit op sommige plaatsen 'ongepast en onwettig' gebeurt, noemt LTO onaanvaardbaar.


Daarbij wijst de landbouworganisatie erop dat het overgrote deel van de boeren en de tuinders er ook zo over denkt. 'Het helpt ook niet. We hebben steun op de inhoud nodig, geen verontwaardiging over de actie', aldus LTO.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    17° / 5°
    70 %
  • Zondag
    18° / 11°
    50 %
  • Maandag
    17° / 7°
    20 %
Meer weer