Grimme komt met slim sturende aardappelrooier

Grimme lanceert een nieuwe tweerijige aardappelrooier, de Select 200. De wagenrooier kenmerkt zich door zijn transportbreedte van minder dan 3 meter en het ActiveSteering-wielbesturingssysteem.

Grimme+komt+met+slim+sturende+aardappelrooier
© Twan Wiermans

Het wielbesturingssysteem onder de Grimme Select 200 bestaat uit een elektrische aansturing van de hydraulische stuurcilinders. Via de Isobus-terminal is deze via verschillende modi in te stellen. Grimme werkt met zowel de CCI800- als de grotere CCI1200-terminal. Telkens berekent de software hoeveel stuuruitslag nodig is, afhankelijk van het rijden op de kopakker, in transport of het inrijden tussen de ruggen.

Op de weg werkt het stuursysteem als een gedwongen besturing, zodat er amper meer aandacht van de chauffeur nodig is. Manueel bijsturen blijft mogelijk.

De Select 200 is verder te krijgen met een traploze VarioDrive-aandrijving van de zeefbanden en diverse rollenreinigers en egelbanden voor de verschillende rooiomstandigheden. Via het SmartView-camerasysteem is het rooiproces over de gehele machine te volgen.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Dinsdag
  28° / 17°
  20 %
 • Woensdag
  26° / 18°
  70 %
 • Donderdag
  25° / 17°
  70 %
Meer weer