Univé coulant voor protestboeren met voertuigschade

Univé zegt coulant om te gaan met schade aan trekkers die boeren hebben oplopen bij deelname aan het boerenprotest in Stroe. Normaal gesproken zijn eigenaren bij afwijkend gebruik van hun landbouwvoertuigen niet verzekerd, maar de coöperatie maakt een uitzondering, behalve voor schade op de snelweg.

Univ%C3%A9+coulant+voor+protestboeren+met+voertuigschade
© VidiPhoto

Dat Univé zich rondom deelname aan de demonstratie in Stroe flexibel opstelt in geval van schade zit hem volgens directeur van Univé Schade Johan Van den Neste in het begrip dat Univé heeft voor de motieven van boeren. 'Als regionaal betrokken coöperatie, nota bene ooit opgericht door boeren, staan we dicht bij onze leden, waaronder we veel agrarisch ondernemers rekenen. Daardoor weten we wat er bij hen speelt en leeft.'


'Zonder een standpunt in te nemen in het stikstofdebat, begrijpen we dat boeren zich geraakt voelen door de stikstofplannen van het kabinet, onzekerheid ervaren met betrekking tot hun toekomst en dus willen deelnemen aan de protestacties. Zoals de demonstratie op zichzelf staat, is de symbolische inzet van tractoren hierbij ook uitzonderlijk. In dat licht zien wij ook ruimte een uitzondering te maken wanneer het gaat om schadedekking', stelt Van den Neste.

Coulance alleen bij georganiseerd protest

Zonder voorwaarden is de coulance van Univé niet. Van den Neste benadrukt dat het niet meewerkt aan niet-toegestane acties. 'Zoals met het protest in Stroe werd ingestemd door de burgemeester van de gemeente Barneveld, zijn we alleen flexibel in gevallen van georganiseerde protesten waarvoor vooraf toestemming is verleend door de autoriteiten.'

'Daarnaast verwachten we dat iedereen zich aan de wet blijft houden; met een tractor de snelweg oprijden is niet voor niets verboden. We sluiten schade die men hier oploopt dan ook per definitie van dekking uit, tenzij de bestuurder deel uitmaakt van een georganiseerd konvooi dat wordt gedoogd en begeleid door de politie.'

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Donderdag
  25° / 15°
  80 %
 • Vrijdag
  21° / 13°
  20 %
 • Zaterdag
  22° / 10°
  10 %
Meer weer