Gemeente Barneveld kijkt terug op 'goed verlopen' protestdag

Gemeente Barneveld kijkt ondanks zorgen vooraf terug op een goed verlopen boerenprotest, oordeelt burgemeester Jan Luteijn woensdagavond. De protestactie van de boeren in Stroe tegen de stikstofplannen van het kabinet werd bijgewoond door tienduizenden mensen. Er waren volgens Luteijn geen grote incidenten. Hij spreekt van een 'relatief rustig verloop'.

Gemeente+Barneveld+kijkt+terug+op+%27goed+verlopen%27+protestdag
© VidiPhoto

Aan de actie ging een 'intensieve week van voorbereidingen met meerdere partijen' vooraf. Maandag gaf Luteijn toestemming voor de demonstratie. In en rondom Stroe stelde de gemeente een alcoholverbod in en kwam met voorwaarden op het gebied van verkeersveiligheid en openbare orde waaraan moest worden voldaan. De gemeente was naar eigen zeggen voorbereid op een 'hectische demonstratiedag'.


Desondanks ontstond er een grote verkeersdrukte in aanloop naar de demonstratie, waardoor de gemeente moest oproepen niet meer naar Stroe te komen. 'De gevolgen voor het verkeer waren groot', aldus Luteijn, die onverwacht ook veel vrachtwagens bij het protest in zijn gemeente zag. 'Dit is een aandachtspunt waar een volgende keer nog meer rekening mee gehouden zou moeten worden.'Daarnaast moesten hulpdiensten in actie komen vanwege de warmte waar aanwezigen last van hadden. En moest er water worden uitgedeeld op het terrein in Stroe en op de toegangswegen.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Donderdag
  25° / 15°
  80 %
 • Vrijdag
  21° / 13°
  20 %
 • Zaterdag
  22° / 10°
  10 %
Meer weer