Suikersegment verhoogt winst Südzucker in eerste halfjaar

Bij het Duitse bedrijf Südzucker steeg in de eerste helft van het boekjaar 2021/2022 de geconsolideerde omzet met circa 250 miljoen euro tot 3.596 miljoen euro. Vorig jaar ging het om 3.349 euro.

Suikersegment+verhoogt+winst+S%C3%BCdzucker+in+eerste+halfjaar
© Südzucker

Terwijl de omzet in het segment van de speciale producten licht daalde, steeg de omzet matig in het fruitsegment en aanzienlijk in de segmenten suiker, CropEnergies en zetmeel. De groeps-Ebitda – de winst van een onderneming uit operationele activiteiten – van 278 miljoen euro lag op hetzelfde niveau als vorig jaar (276 miljoen euro).

Door een forse stijging in het tweede kwartaal is het bedrijfsresultaat van de groep in de verslagperiode gematigd gestegen tot 134 miljoen euro (vorig jaar 129 miljoen euro). De winststijging is vooral te danken aan de forse stijging in het suikersegment in het tweede kwartaal, waarin dat segment opnieuw een positief bedrijfsresultaat boekte.

In de segmenten speciale producten, CropEnergies en zetmeel daalde het bedrijfsresultaat aanzienlijk, terwijl het in het fruitsegment matig daalde. Südzucker, de grootste suikerproducent ter wereld, heeft een jaarlijkse productie van zo'n 4,8 miljoen ton suiker.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Vrijdag
  9° / 4°
  70 %
 • Zaterdag
  8° / 2°
  60 %
 • Zondag
  8° / 2°
  60 %
Meer weer